"Positieve resultaten boeken voor onze klanten, da's de mooiste Award die een bureau zich kan wensen."

Bubka Management team

Interview Mediamarketing, 27 oktober 2019

Dit jaar viert Bubka zijn tiende verjaardag. Voor de gelegenheid nam het bureau zijn baseline en zijn brand design onder handen. Tegelijk herzag het zijn doelstelling en wil het meer in de schijnwerpers staan. Medeoprichter Raf Van Raemdonck en associate director Karen Opdecam leggen uit hoe ze dat gaan doen.

Hoe is Bubka ontstaan?
Raf Van Raemdonck:
In 2008 namen Michel Laukens, Dirk Malfliet en ik MAD over en doopten dat om tot Bubka. We wilden een bureau bouwen dat zich concentreert op de ROI van zijn klanten.

Schermafdruk 2019 10 28 15 02 40

Uiteraard verwijst de naam naar de beroemde polstokspringer Sergueï Bubka die zes keer achter elkaar wereldkampioen werd. Hij was de eerste die innoveerde binnen zijn discipline, door zijn aanloop te analyseren en tot op de millimeter te parametreren. Hij stapte ook over op een langere en hardere stok, waardoor hij beter gekatapulteerd werd. Dat proberen we met onze klanten te doen, door de samenwerking voortdurend te verbeteren en te optimaliseren, meer bepaald wat het traject naar de consumenten betreft, met hun business succes als enige doelstelling. ‘Marginal gains’ of de kunst om zorg te besteden aan details heet dat. Vroeger was dat allesbehalve gebruikelijk in marketing en reclame.

Lees hier het volledige interview met Raf Van Raemdonck en Karen Opdecam in Brunch van Mediamarketing