OFFF Festival
Barcelona 2019

Bub news offf1

Stinus Van Grieken, Art Director bij BUBKA, dompelde zich drie dagen onder in ‘next in graphics’ op OFFF Barcelona 2019. Een prettig gestoord designfestival, dat toe is aan haar 19de editie. Hij liet zich inspireren door de veelzijdige line-up van sprekers. Vooral de atypische talk van zijn jeugdidool David Carson, zal hij niet snel vergeten.

Met verrassende beelden en onverwachte verhalen bleef Carson opvallen tijdens een presentatie die eindeloos duurde. Deze Amerikaanse graphic designer, art director én surfer is nu eenmaal een 'tijdloos' icoon. Zijn innovatieve en controversiële ontwerpen voor zijn magazine Ray Gun boeien nog altijd.

Ray Gun, het bekende Amerikaanse rock and roll magazine, werd voor het eerst gepubliceerd in 1992. Het was in handen van art director David Carson. Carson verwierf wereldfaam door zijn innovatieve magazine-opmaak en zijn deconstructieve typografie, vandaag nog steeds gebruikt. In Ray Gun kon hij experimenteren met verschillende typografische designs. Dit resulteerde vaak in een chaotische, abstracte en niet altijd leesbare stijl. Opvallen deed het wel.

Experimenteren met typografie doet Carson nog steeds. Hij weet als geen ander hoe hij impact kan creëren. In zijn werk én op het podium. Daar bleef hij levensverhalen vertellen, tot de OFFF-organisatie ingreep en de ratelende Carson afvoerde. Zo kon Stinus eindelijk genieten van een welverdiend biertje en een obligate selfie.

Bub news offf2