Neuromarketing: how emotions define sales

Bubka webinars achtergrond groen Brain Bits 2 kleiner

Herbekijk hier de opname van het tweede Bubka webinar: Neuromarketing: how emotions define sales

Herbekijk de uitzending hier en gebruik het paswoord: standoutgrowstrong

Bubka-Webinars 02

In dit webinar leer je van Prof. Dr. Jelle Demanet hoe emoties de verkoop bepalen.

  • 95% van onze dagelijkse keuzes maken we in ons onderbewustzijn, gedreven door emoties en associaties.
  • Wist je dat je deze keuzes kan “hacken” en het gedrag van de consument kan beïnvloeden?
BUB webinar offer 3

En jouw merk?

Welke emoties roept jouw merk op bij consumenten en hoe kan dit verbeterd worden? Laat iets van je weten en we contacteren je voor een 1-on-1 deep dive dialoog met één van onze experten. Dan kunnen we een uurtje inzoomen op de issues die voor jouw merk relevant zijn.

Neuromarketing: de impact van het onderbewustzijn op je sales

In dit interactieve webinar over neuromarketing focust Prof. Dr. Jelle Demanet op gezichtsdetectie in reclame en op merkassociaties. Welkom in de marketing van het onderbewustzijn.

95% van onze dagelijkse keuzes maken we in ons onderbewustzijn, gedreven door emoties en associaties. Als marketeer kan je dat onderbewustzijn sturen naar jouw merk. Maar dan moet je natuurlijk eerst kunnen meten, analyseren en beïnvloeden wat je klanten voelen en denken.

Een eerste reflex is bij veel marketeers een enquête af te nemen. Maar die zijn vaak onbetrouwbaar. Bij een vragenlijst ga je immers nadenken, analyseren en rationaliseren. Er wordt geen rekening gehouden met het onbewuste.

Hoe spreek je die kant van de consument dan wel aan?

Wel, de BBC gebruikt bijvoorbeeld al langer Facial Detection Software om vast te stellen hoe de kijker reageert op een bepaald programma. Die gezichtsdetectie kan je ook nieuwe inzichten geven over je website, advertentie of tv-spot. Je kan letterlijk de emoties meten van mensen die jouw boodschap zien.

“Er bestaan ook psychologische methodes om onbewust verwerkte informatie op te halen. Zoals de 'Impliciete Associatietest'. Die test meet de sterkte van onbewuste associaties in het geheugen.

Als iemand peper zegt, zeg jij zout. Een eenvoudige link. Maar die leidt soms tot gekke vaststellingen. Wist je bijvoorbeeld dat er meer Franse wijn verkocht wordt als je Franse muziek in een wijnwinkel draait?”

Prof. Dr. Jelle Demanet

Gastspreker & expert:

Prof. Dr. Jelle Demanet is een neurowetenschapper verbonden aan Howest en UGent met een rijke ervaring in gedrags- en fMRI-experimenten. Zijn onderzoeken brengen neurale mechanismes en intentioneel gedrag bij de mens in kaart.

Jelle foto transp 400