De nieuwe Bebat Veiligheidscampagne: dat is kinderspel!

Bebat nieuw doosje 2021 veiligheid header 1920

Bebat is inzamelkampioen van Europa, maar op hun lauweren rusten doen ze allerminst. Op 7 juli lanceerden ze een volledig nieuwe veiligheidscampagne om een aantal vernieuwingen te introduceren. Die moeten ervoor zorgen dat het inzamelen en recycleren van lege batterijen nog veiliger, eenvoudiger én duurzamer verloopt.

Bebat nieuw doosje 2021 veiligheid 400px

Nieuwe inzamelkubus

Misschien wel de belangrijkste vernieuwing? De bekende plastic inzamelzakjes verdwenen volledig! In de plaats daarvan kreeg iedereen thuis de blitse, herbruikbare en milieuvriendelijke inzamelkubus in de bus!

Aan Bubka werd gevraagd om een videocampagne uit te werken om het gebruik van die nieuwe inzamelkubus helder uit te leggen.

Kinderspel

Bij zo’n instructional video denk je misschien aan een kurkdroge uiteenzetting met een paar brave beelden van het doosje in kwestie, maar daar dachten wij anders over. Omdat het gebruik van die nieuwe kubus eigenlijk kinderspel is, besloten wij er dan ook een paar in te schakelen.

De belangrijkste vernieuwing in het ontwerp van de inzamelkubus is het gat bovenaan. Wij vroegen aan een aantal kinderen waar dat gat voor zou kunnen dienen en zij lieten hun fantasie de vrije loop. Meteen kwam het ene na het andere ongelofelijk idee naar boven. Het échte antwoord is gelukkig een pak eenvoudiger.

Op die manier ontwikkelden we een grappig en speels filmpje van 45 seconden waarin helder wordt uitgelegd hoe de kubus jouw leven gemakkelijker maakt. Die video werd in verschillende kortere versies op verschillende manieren online ingezet worden.

Dan blijft natuurlijk de vraag: waar dient dat dekselse gat van die nieuwe inzamelkubus nu precies voor? Je ontdekt ‘t in ons filmpje: